Cube esitas kolm projekti Eesti Filmi Sihtasutusele

Cube esitas kolm projekti Eesti Filmi Sihtasutusele
05
apr
2011

Cube esitas eile kolm projekti Eesti Filmi Sihtasutusele stsenaariumiarenduse toetuse taotlemiseks: ”Tappev Siluett” (Margus Univer), “Florian” (Peeter Nieler) ja “Logistik” (Steven Tool).

Juuni lõpuks peaks selguma, milline projekt saab toetust.

Kõigi kolme lühikirjeldused alljärgnevas:

 

“Tappev siluett”

Filmihuviline noormees, kes isa tahtmisel õpib autoremondilukksepaks, saab ahvatleva pakkumise filmida kõike seda, mis on 1980 aasta ENSV-s keelatud, kuid pealtnähtud mõrv purustab tekkinud idülli ning kui ootamatult osutavad kõik sõrmed süüdistavalt temale, satub ta allilma ja pealilma kooseksisteerimise eluohtlikku rägastikku.

Filmitootmisettevõte: Cube Productions
Produtsent: Peeter Nieler
Stsenarist(id): Margus Univer
Rezhissöör: -

 

“Florian”

Palav äärelinn, aurav asfalt ja autoaknast valdusi kontrollivad ebameeldivad kapid – see on mõttelise arvutimänguliku linna reaalsus, mille rivaalitsevate gängide võimude tasakaalu võib kogematagi kõikuma lüüa. Kui isehakanud lunarahanõudjad oma arvestuses sõna otseses mõttes väikese vea teevad, vallandub tempokas ja guyrichielik sündmusteahel…

Filmitootmisettevõte: Cube Productions
Produtsent: Peeter Nieler
Stsenarist(id): Peeter Nieler
Rezhissöör: -

 

“Logistik”’

„Logistik“ on film ühiskondlikust masinavärgist ja noorest inimesest selle komponendina. Selle maailma toob vaatajani peategelane, 23-aastane oskusteta tööline Joonas. Loo alguses tundub tema nägemus olevat adekvaatne – ta näeb vabaturumajandust hierarhiana, mille tipus ootavad naudingud tähendavad ka kättemaksu ja tunnistust oma annetele.
Tegelikult eksisteerib selline maailm ainult Joonase ja Joonase-laadsete peas. Ta on 90ndate Eesti ellujäämisühiskonna produkt, nö „hiilgav süsteemimurdja“. Kogu oma ande ja inimlikkuse on ta rakendanud otsingutele, mille tulemus peaks olema mängu enda kasuks pööramine – läbinägelikkuse ja küünilisuse varal saavutatud hõlptulu. Igatsetud elujärjeni jõudnud, pole Joonas teistele inimestele oma oskustest midagi tagasi andnud, tema anded ja leidlikkus on rakendatud ennast ümbritseva maailma kahjuks. Künism ja läbinägelikkus ei ole mitte murdnud, vaid kinnistanud maailmamasina olemasolu. Nii Joonas, kui vaataja, keda on kostitatud raskesti vastupandava krimi-mütoloogiaga, näevad seda järsult kokku vajumas. Naudingud osutuvad eimillekski, kätte maksta pole õieti kellelegi ja teiste tunnustuse asemel saabub täielik pettumus iseendas.

Filmitootmisettevõte: Cube Productions
Produtsent: Peeter Nieler
Stsenarist(id): Steven Tool
Rezhissöör: Steven Tool